top of page

Vatandaşlık Kimliği Olmayan Türk Soylu Kardeşlerimizin Durumu Doktora Tezi Oldu : "Hükmi Şahsiyet"

Hem Türkiye'de hem de dünyada bir ilk olarak ele alınan konu, "Yoksun" adlı kurgusal romanımda ele aldığım ve 8 yıldır aralıksız üzerinde durduğum konu, Ankara Üniversitesi Sosyoloji Bölümü tarafından "Hükmi Şahsiyet - Türkiye'nin Kimliksiz Sakinleri" adlı tez çalışmasının konularına dâhil edildi.


kitap


Bireyin hukuki varlığı "Hükmi Şahsiyet" kapsamında ele alınan doktora tezi, Dr. İmran Uzunaslan tarafından Prof. Dr. Ayşe Sezen Serpen denetiminde tamamlandı.


Tez, dünyada ve ülkemizde ilk defa ele alınan bir doktora konusu olma niteliğini taşıyor.


Doktora tezinin aynı zamanda kitap olarak basımı dijital kitap pazar yerlerinde bulunuyor.

Buna göre Yoksun kitabımda ele aldığım konu, tüm ve daha geniş yönleriyle bu doktora tezinde akademik kayıtlara geçmiş bulunuyor.


Bu çalışmanın tamamlanmasında Türk Soylu aileler ile İmran hanımı tanıştırdım. Aynı zamanda konuyla ilintili dernek başkanları, yöneticileri ile de iletişim kurmalarını sağladım.


Bende bulunan hikâyelerin genel kapsamda paylaşımını yaptım ve kurgusal romanımda anlattığım olayların perde arkasını paylaştım.


Genel izlenimlerime göre konunun öne çıkan yönlerini paylaştım.

Çözüm için neler yapılabileceğini, mevcuttaki yasal dayanakları ilettim.


Akademisyen Dr. İmran Uzunaslan ve değerli eşi Şerif Uzunaslan, bu çalışmanın kitap baskısında Önsöz'ü benim yazmamı rica ettiler ve kabul ettim.


Vatandaşlık Kimliğine Sahip Olmayan Türk Soylu İnsanların sorunlarının çözüme kavuşabilmesi için sosyal sorumluluk anlayışım kapsamında konunun takipçisi olmaya devam ediyorum.


Bu konuda emek veren herkese teşekkür ederim,


Elçin Tuva Öztürkoğlu




16 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page