top of page

Türkçesi: Okuyamazsın 'Nun'

Güncelleme tarihi: 23 May 2020


Ön Türkçe Tamgalar, On Tamgası, TuvART

NUN ile başlayan sure, Kalem. Kuran'da ikinci sure. İlk sure : Oku diyor. İkinci sure yaz diyor ama başında Nun (N) var. N, Ön Türk tamgası olarak KAİNAT demektir.

Nun ile başlayan sure, 52 ayettir, konuları anlatır ve şu şekilde biter: Oysaki o Zikir (Kuran şeklinde yorumluyorlar, ama tekrardır en aleni kelime anlamı), alemler (birden fazla olan alem, kainatın bütünü) için bir öğütten başka bir şey değildir.

Kalem Suresinden çarpıcı bulduğum bazı psiko-sosyo/lojik tespitler:

- O halde yalanlayanlara itaat etme. - İstediler ki sen alttan alıp gevşek davranasın da onlar da yumuşaklık göstersin. - Şunların hiçbirini tanıma: - Çok yemin eden, - Bayağı / alçak / aşağılıkla ünlü - Alaycı / gammaz, - Koğuculuk için dolaşıp duran, - İyiliği engelleyen - Sınır tanımaz, - Saldırgan, - Kötülüğe bulanmış, - Kaba, - Obur, - SOYU BOZUK, - Kötülükle damgalı, - Mal ve oğul sahibi olmuş da ne olmuş? - Sözlerimizi duyunca 'Önceki masalların aynısı' der. - Neyiniz var sizin, nasıl hüküm veriyorsunuz? - Yoksa sizin bir kitabınız var da ondan ders mi görüyorsunuz (Burada ince nokta şu: Musa'ya 10 emir indi, kitap değil. Tevrat, insan yazmasıdır. İncil de yine aynı şekilde. İsa'ya kitap inmedi) - O kitapta keyfinize uyan her şeyi (maşaalaaah) rahatça buluyorsunuz! - Yoksa sizin lehinize ÜZERİMİZDE kıyamete kadar uzanacak yeminler mi var da siz ne hükmederseniz oluverecek ( Bunu sadece Siyonlara yorarlar fakat bu genel insanlığın, başı dönmüş dürtüleri için söylenmektedir), - Sor onlara: Buna kim kefil? - Bu sözü yalanlayanla beni baş başa bırak! - Onları BEN, bilmediği yerden yakalayacağım! - Süre tanıyorum onlara. Tuzağım gerçekten çok zordur benim. - Yoksa sen bir ücret mi istiyorsun şunlardan da zorlanıyorlar ödeme için / borç altında eziliyorlar? - Yoksa gayb (gelecek) yanlarında da kendileri mi yazıyor (neler olacağını) ? - Artık hüküm verilmesi için sabret. - Balığın dostu Yunus gibi. - (Evet) o küfre sapanlar Zikir'i duyunca az kalsın gözleriyle seni devirecekti ve dediler bu cinlidir / delinin önde gideni! - Oysaki o Zikir, alemler için bir öğütten başka şey değildir.

Ve Ön Türkçe'den not ile şimdilik kapatalım konuyu. ON. Aynı zamanda neyin adıydı? Neydi?

43 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page